Φλαμένκο και ινδικός χορός με Άκραμ Καν και Ισραέλ Γκαλβάν
Ο «καλόγερος» με τον «πολεμιστή», ο ινδικός χορός κατάκ με το φλαμένκο, ο Άκραμ Καν με τον Ισραέλ Γκαλβάν συναντιούνται μέσα από την παράστασή τους, «Torobaka» ( ταύρος και αγελάδα), που ανεβαίνει από την Τρίτη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι χορογράφοι μιλώντας για τη σύμπραξή τους, κάνουν λόγο για ένα σόου αφηρημένο και όχι για μια αφήγηση.
Ο «καλόγερος» με τον «πολεμιστή», ο ινδικός χορός κατάκ με το φλαμένκο, ο Άκραμ Καν με τον Ισραέλ Γκαλβάν συναντιούνται μέσα από την παράστασή τους, «Torobaka» ( ταύρος και αγελάδα), που ανεβαίνει από την Τρίτη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι χορογράφοι μιλώντας για τη σύμπραξή τους, κάνουν λόγο για ένα σόου αφηρημένο και όχι για μια αφήγηση.
«Ο Ισράελ Γκαλβάν μού μαθαίνει να σκέφτομαι» δήλωσε ο βρετανός χορευτής από το Μπαγκλαντές, Άκραμ Καν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στέγη. Χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία του με τον Γκαλβάν «πρόκληση», αποκάλυψε ότι στην αρχή έτρεφε δισταγμούς και ότι δεν «πρόκειται για μια απλή συνεύρεση, αλλά για δύο διαφορετικούς κόσμους που ενώνονται».
Χαρακτήρισε, ακόμη, ενδιαφέρον το γεγονός ότι εκείνος «προσπαθεί να βρει την ισορροπία στο χάος», ενώ «ο Γκαλβάν το χάος στην ισορροπία».
Η παράσταση «δεν θα έχει συγκεκριμένο θέμα, είναι αφηρημένη», είπε σε δήλωσή του στο in.gr ο Άκραμ Καν, ενώ τη χαρακτήρισε «συναυλία και συνεύρεση». Παράλληλα, επισήμανε ότι σε αντίθεση με το σόλο του Desh, που παρουσίασε το 2012 στην Ελλάδα, στη συγκεκριμένη δουλειά δεν θα εξερευνήσει τις διαφορές ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
«Είναι τρομακτική η σύνδεσή μου με τον Ισράελ Γκαλβάν», δήλωσε ο Άκραμ Καν, που όταν είδε τον Γκαλβάν να χορεύει «άλλαξαν όλα». Ωστόσο, στάθηκε στα διαφορετικά οράματα που έχουν οι δυο τους, αλλά και στην έντονη παρουσία της μουσικής (τέσσερις μουσικοί) στην παράσταση.
Με το βλέμμα στραμμένο στην καταγωγή του, ο Άκραμ Καν μνημόνευσε τον πατέρα του που «συνήθιζε να λέει πως όλα προέρχονται από την Ινδία όπως και το φλαμένκο».
Ο σεβιλλιανός χορευτής, Ισραέλ Γκαλβάν, από την πλευρά του, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Άκραμ Καν ανέφερε: «Είναι τύχη που χορεύω με τον Άκραμ Καν, μέχρι τώρα χόρευα μόνος μου».
Δίνοντας έμφαση, στην επιρροή που δέχτηκε από τον Άκραμ Καν όσον αφορά στην οπτική του, ανέφερε ότι έμαθε να χορεύει «πιο ήρεμα» και μην είναι τόσο «επιθετικός» στο χορό του.
«Ο Άκραμ Καν μού έδωσε ένα καινούριο σύμπαν. Ήταν σαν να ξεκλείδωνα μια πόρτα γιατί φοβόμουν να χορέψω με άλλους. Ενώσαμε τους ρυθμούς μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ισράελ Γκαλβάν
Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Λύκοι υιοθέτησαν κουτάβι στη Μακεδονία – Βίντεο με τις στιγμές που του προσφέρουν τροφή και νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442