Υπάρχουν μόνο οι μεταρρυθμίσεις, λέει στην Αθήνα ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης
Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Λικ Κοέν, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».
Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Λικ Κοέν, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Κοέν σημείωσε ότι η ζωή εκτός ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε ότι αν η Αθήνα επιθυμεί να χρηματοδοτείται από την Ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος», είπε ο Κοέν στη βελγική εφημερίδα De Tijd. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».
Ο Κοέν έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες λέγοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος […] Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;».
«Αν (οι Έλληνες) βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα για αυτούς. Δέκα φορές» υπογράμμισε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
- Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Εύβοια – Πέντε νεαροί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
- Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δεν βλέπει «ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Καιρός: Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές
