Με πτώση άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
Με πτώση άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κρατώντας αποστάσεις από το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Το κλίμα επηρεάζουν οι ανησυχίες ότι οι θέσεις που θα εκφράσει η ελληνική κυβέρνηση στο προσεχές Eurogroup δεν θα είναι ικανές να οδηγήσουν στην εκταμίευση κάποιας υπό- δόσης εντός του Μαρτίου.
Με πτώση άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κρατώντας αποστάσεις από το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Το κλίμα επηρεάζουν οι ανησυχίες ότι οι θέσεις που θα εκφράσει η ελληνική κυβέρνηση στο προσεχές Eurogroup δεν θα είναι ικανές να οδηγήσουν στην εκταμίευση κάποιας υπό- δόσης εντός του Μαρτίου.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφωνόταν στις 843,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,06%.
Η αξία των συναλλαγών ήταν τα 9,59 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 27 μετοχές, 15 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση σε ποσοστό 1,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε σε ποσοστό 0,44%.
Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,17%) και του Πετρελαίου (-1,49%)
Ανοδικά άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε με άνοδο 0,15% και κέρδη 10,52 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 6.899,63 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε στο άνοιγμα της συνεδρίασης άνοδο κατά 0,33%, και έφθασε τις 11.317,24 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,28% καταγράφοντας κέρδη 13,69 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 4.882,94 μονάδες.
Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 111,56 μονάδες, σε ποσοστό 0,59% , και διαμορφώθηκε στις 18.703,60 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,38% και διαμορφώνεται στα 1,1137 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 133,339 γεν, στο 0,7256 με τη στερλίνα και στο 1,0722 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,06% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 119,723 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5348 με τη στερλίνα και στο 1,0722 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε νέα ηγεσία στο Ιράν»
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
- Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Τέταρτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» οι «κόκκινοι», νίκη… Ευρώπης η Τσέλσι (2-0)
- Άγιος Παντελεήμονας: Έκρυβαν ναρκωτικά σε υδρορροή της εκκλησίας και τα διακινούσαν

