Διασφάλιση κονδυλίων για τα νοσοκομεία ζητούν οι γιατροί
«Οριακή» χαρακτηριζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την κατάσταση λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και ζητά την διασφάλιση της απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους. Οι γιατροί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και απλήρωτες εφημερίες.
«Οριακή» χαρακτηριζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την κατάσταση λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και ζητά την διασφάλιση της απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους. Οι γιατροί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και απλήρωτες εφημερίες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι, «οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας».
Οι γιατροί τονίζουν ότι, η εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων για τις πληρωμές του Μαρτίου δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και ήδη τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυτό το μήνα πρόβλημα στην εξόφληση των προμηθευτών. Επίσης κάνουν λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά, που αυξάνονται, καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Αυστρία: Πυροβολισμοί έξω από εστιατόριο – Τρεις νεκροί
- Fuel Pass: Mέχρι πότε μπορεί να εξαργυρωθεί τα πρατήρια
- Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας. Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος
- Κιλιάν Εμπαπέ: Ο κόσμος της Ρεάλ μάζεψε 30 εκατομμύρια υπογραφές για να τον διώξει
- Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Διώξεις για 9 κακουργήματα
- Γιατί η Άννα Γουίντουρ «έκοψε» τον Μπρούκλιν και τη Μέγκαν από το φετινό Met Gala;

