Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βουτιά στα περασμένα» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

«Βουτιά στα περασμένα» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

Ημερίδα με θέμα «Βουτιά στα περασμένα - Η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα - 1976-2014» διοργανώνει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων την ερχόμενη εβδομάδα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν 31 ανακοινώσεις που εντάσσονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

Ημερίδα με θέμα «Βουτιά στα περασμένα – Η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα – 1976-2014» διοργανώνει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν 31 ανακοινώσεις που εντάσσονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

Οι ενότητες έχουν ως εξής:

α) Επισκόπηση της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στον ελλαδικό και ευρύτερο χώρο: οι ομιλίες εκτός άλλων θα αφορούν το έργο του Δ. Καζιάνη και αρχαιολογικές έρευνες Ελληνικών αποστολών στην Αίγυπτο.

β) Λιμάνια- εγκαταστάσεις, θαλάσσιοι δρόμοι, ναυάγια: οι ομιλίες θα αφορούν τις έρευνες στην βορειοανατολική πλευρά της Δήλου, το αρχαίο λιμάνι της Κύθνου, την υποβρύχια έρευνα στη Σκιάθο και τα ναυάγια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου.

γ) Ενάλιες αρχαιότητες – προοπτικές ανάδειξης: οι ομιλίες εκτός άλλων θα αφορούν την «βάσανο του ξενιτεμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα» όπως τιτλοφορείται η ομιλία της Δρ. Ελένης Κόρκα.

δ) Σύγχρονες μέθοδοι στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας: οι ομιλίες θα αφορούν το Παράκτιο παλίμψηστο με παράδειγμα από το έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κεφαλλονιά.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προβάλλει το έργο της ΕΕΑ από την ίδρυση της το 1976 ως το 2014 αλλά και να θέσει στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας τα νέα δεδομένα που προέρχονται από την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα. Η εξέλιξη στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας ανήκει επίσης στα καίρια σημεία της παρουσίασης.

Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 10:00 μετά τους χαιρετισμούς των αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, της δρ. Ελ. Κόρκα γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του δρ. Γ. Παπαπαθανσόπουλου επίτιμου έφορου Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Δρ. Αγγ. Σίμωσι, προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9235105, 210 9239038 και
210 9247249.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024