Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης. Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας αντιδράσεις.
Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης.
Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές και κυρίως τους πολλούς νεοεκλεγέντες για θέματα τεχνικής φύσης και λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε και θέματα τα οποία αφορούν στα περί ασύλου.
Πλην όμως, όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.
Βάσει αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε κύκλος επαφών και συνεννοήσεων, και εν συνεχεία την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΟ Χρ.Μαντάς.
Στην συνεδρίαση της ΚΟ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών
H πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σχόλιο του αναφέρει ότι «προφανώς η κα Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζει ότι την ΚΟ την συγκαλεί ο πρόεδρος της και μόνο. Επίσης ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρτα: Την ώρα που θήλαζε ένιωσε αδιαθεσία η 35χρονη που πέθανε – Πρόλαβε να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΑ’)
- Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός «μάχονται» στο Καματερό για την κούπα
- Πρόεδρος της Ρουμανίας: Θεμέλιο ανάπτυξης φιλοσοφίας, επιστημών και τεχνών η ελληνική γλώσσα
- Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε στη μάχη της 4ης θέσης
- Ρωσία: Η FSB λέει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου αντιστράτηγου
