Τετραετής επέκταση της εξόφλησης του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο
Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που είχε παραχωρήσει η Ρωσία στην Κύπρο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ η ρωσική Δούμα επικύρωσε χθες απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος της κυπριακής, που προβλέπει τετραετή επέκταση της περιόδου εξόφλησης του δανείου από το 2018 στο 2022.
Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που είχε παραχωρήσει η Ρωσία στην Κύπρο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Eυγνωμοσύνη για τη διαχρονική στήριξη της Δούμας και τη χθεσινή απόφαση για επικύρωση της αναδιάρθρωσης του δανείου της Ρωσίας προς Κύπρο
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) February 25, 2015
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ η ρωσική Δούμα επικύρωσε χθες απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος της κυπριακής, που προβλέπει τετραετή επέκταση της περιόδου εξόφλησης του δανείου από το 2018 στο 2022.
«Μπορείτε να μας θεωρείτε ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο σας στην ΕΕ» είπε ο κύπριος πρόεδρος, απαντώντας στις ευχαριστίες του Προέδρου της Δούμας για τη στάση που τήρησε η Λευκωσία (κυβέρνηση και Βουλή) στην ουκρανική κρίση.
Σήμερα Τετάρτη ο κ. Αναστασιάδης θα έχει κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία θα υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών, με σημαντικότερη τη συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων σε ρωσικά πλοία και αεροπλάνα από κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη


