Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο θεατρικός σκηνοθέτης Λούκα Ρονκόνι

Πέθανε ο θεατρικός σκηνοθέτης Λούκα Ρονκόνι

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Λούκα Ρονκόνι, ένας από τους τελευταίους μεγάλους σκηνοθέτες του ευρωπαϊκού θεάτρου. Ο Ρονκόνι συνεργάστηκε με όλες τις μεγάλες σκηνές και τα φεστιβάλ της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα ανέβασε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη για το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο (1985), την «Επιστροφή του Οδυσσέα στην Πατρίδα» (1998, ΜΜΑ) και τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, σε παραγωγή του Πίκολο Τεάτρο (2004).

Πέθανε, το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 82 ετών ο Λούκα Ρονκόνι, ένας από τους τελευταίους μεγάλους σκηνοθέτες του ευρωπαϊκού θεάτρου.
Γεννημένος στην Τυνησία το 1933, όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, αποφοίτησε από την Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Ρώμης το 1953 και ξεκίνησε ως ηθοποιός σε παραστάσεις των Σκουαρζίνα, Κότσα, Αντονιόνι και άλλων. Σε ηλικία 35 ετών υπέγραψε την πρώτη σκηνοθεσία του και έκτοτε της αφιερώθηκε, τόσο στο θέατρο όσο και στην όπερα.
Ο Ρονκόνι συνεργάστηκε με όλες τις μεγάλες σκηνές και τα φεστιβάλ της Ευρώπης: Μπουργκτεάτερ, Σκάλα του Μιλάνου, Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ, Πίκολο Τεάτρο, όπου ήταν διευθυντής για μια δεκαετία.

Στην Ελλάδα ανέβασε το 1985, στο πλαίσιο «Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα», τον «Πλούτο» του Αριστοφάνηγια το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο σεμουσική Διονύση Σαββόπουλου.

Το1998 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την «Επιστροφή του Οδυσσέα στην Πατρίδα» του Κλ. Μοντεβέρντι και το 2004 τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, σε παραγωγή του Πίκολο Τεάτρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024