Βόμβα σε πορεία ειρήνης στο Χάρκοβο, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Χάρκοβο από έκρηξη βόμβας ανάμεσα σε διαδηλωτές που τιμούσαν τους νεκρούς της περυσινής εξέγερσης στην Ουκρανία. Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, υποστηρίζοντας ότι τους όπλισε η Ρωσία.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Χάρκοβο από έκρηξη βόμβας ανάμεσα σε διαδηλωτές που τιμούσαν τους νεκρούς της περυσινής εξέγερσης στην Ουκρανία.
Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, υποστηρίζοντας ότι τους όπλισε η Ρωσία.
«Είναι ουκρανοί πολίτες που έλαβαν οδηγίες και οπλισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο Μπέλγκοροντ» δήλωσε στην τηλεόραση ο Μαρκιάν Λουμπκίφσκι, σύμβουλος του επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU). Το Μπέλγκοροντ είναι μια ρωσική πόλη κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Με βάση τον απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την έκρηξη είναι δύο και όχι τρεις, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Ακόμα, ο εισαγγελέας διέψευσε την πληροφορία ότι η βόμβα εκτοξεύτηκε εναντίον του πλήθους από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακούλα, κρυμμένη στο χιόνι, και πρέπει να πυροδοτήθηκε από ωρολογιακό μηχανισμό ή από απόσταση.
Η πορεία στο Χάρκοβο, το οποίο απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τη ζώνη των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αντάρτες, ήταν μία από τις πολλές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα για να τιμηθεί η μνήμη των 100 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι, κατά την την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Το Χάρκοβο, η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας με πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων, ελέγχεται πλήρως από το Κίεβο,
Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές παρόμοιες επιθέσεις. Στα τέλη Ιανουαρίου, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον ομάδας ουκρανών εθνικιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τραγωδία στη Χίο: Σε ιδιωτικό χώρο φυλάσσεται το μοιραίο σκάφος του Λιμενικού – Θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονες
- ΟΦΗ: Απέκτησε τον Αθανασίου δανεικό από τον Ολυμπιακό
- Αμετακίνητες οι θέσεις Ιράν και ΗΠΑ – Μια «καλή αρχή» βλέπει ο Ιρανός ΥΠΕΞ – Νέες κυρώσεις από την Ουάσινγκτον
- Βρετανία: Κάθειρξη 23 ετών σε 76χρονο άνδρα που κακοποίησε σεξουαλικά αγόρια σε κατασκήνωση
- Ολυμπιακός: Πανό για τα θύματα της Θύρας 7 στο ΣΕΦ (pics)
- Το Ιράν απέρριψε το αίτημα της Ουάσινγκτον να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου