Επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης ετοιμάζει το Ιράκ
Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με κούρδους μαχητές που απαριθμούν περίπου 20.000-25.000 στρατιώτες ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την πόλη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.
Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με κούρδους μαχητές που απαριθμούν περίπου 20.000-25.000 στρατιώτες ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την πόλη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι επί του παρόντος, τον έλεγχο της πόλης κατέχουν περίπου 1.000 με 2.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τον περασμένο Ιούνιο.
Πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν στις ιρακινές-κουρδικές δυνάμεις θα συμμετάσχει μικρός αριθμός αμερικανών στρατιωτικών σύμβουλων, οι οποίοι θα διευθύνουν την εναέρια υποστήριξη.
Οι στρατιώτες θα εκπαιδευτούν από τις ΗΠΑ, ωστόσο, όπως τόνισε ο αξιωματούχος, εάν οι ιρακινές δυνάμεις δεν είναι έτοιμες η επιχείρηση θα καθυστερήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Τζον Μάλκοβιτς έλαβε την κροατική υπηκοότητα
- Ο Τραμπ λέει ότι γυμνάζεται «το πολύ ένα λεπτό την ημέρα»
- Βολιβία: Παρέλυσε ο τομέας των μεταφορών και των συγκοινωνιών – Απεργία και αποκλεισμοί δρόμων
- Συρία: «Εξαρθρώθηκε» νέος πυρήνας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ – «Αβάσιμες κατηγορίες», λέει η οργάνωση
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού

