Αισιόδοξος για συμφωνία στο αποψινό Eurogroup ο Μάρτιν Σουλτς
Συμφωνία από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αναμένει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε στην αυστριακή Βουλή με την πρόεδρό της, Ντόρις Μπούρες.
Συμφωνία από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αναμένει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε στην αυστριακή Βουλή με την πρόεδρό της, Ντόρις Μπούρες.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, αλλά στο πλαίσιο της εξόφλησης του χρέους θα πρέπει να λύσει επίσης και τα κοινωνικά προβλήματα.
Νωρίτερα, σε κοινή εμφάνισή του με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Puls 4, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε επίσης εκφράσει την άποψη πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία, σημειώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να βρει κοινή λύση με την Ελλάδα.
Στο ερώτημα, εάν σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας υπάρχει πιθανότητα κατάρρευσης της Ευρωζώνης, ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι γίνονται τα πάντα για να κρατηθεί ενωμένη η Ευρωζώνη, δεν υπάρχουν λόγοι για εικασίες τη στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και, εξάλλου ο ίδιος δεν συμμετέχει σε τέτοιες εικασίες.
Ανέφερε επίσης πως θεωρεί ως σημαντικό βήμα την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζει το πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει, κατά την άποψή του, να αποφευχθεί η ταπείνωση ενός λαού.
Πρόσθεσε ακόμη, πως στον πρωθυπουργό της Ελλάδας έχει πει, και επαναλαμβάνει εν όψει Eurogroup, πως στην Ελλάδα μέχρι τώρα το λογαριασμό τον έχουν πληρώσει οι απλοί άνθρωποι με τους μισθούς, τις συντάξεις τους, την ανεργία και πως αν στο πλαίσιο των επόμενων μέτρων που θα ληφθούν κληθούν να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί, είναι απόλυτα σίγουρο ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση θα έχουν την Ευρώπη στο πλευρό τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου

