Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα ο Φατίχ Ακίν για την πρεμιέρα της «Μαχαιριάς»

Στην Αθήνα ο Φατίχ Ακίν για την πρεμιέρα της «Μαχαιριάς»

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο Η Μαχαιριά. Η ταινία αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα (ο Φατίχ Ακίν δέχθηκε μάλιστα απειλές).

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο Η Μαχαιριά.

Η ταινία αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα (ο Φατίχ Ακίν δέχθηκε μάλιστα απειλές).

Ο αγαπητός στην Ελλάδα σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρεμιέρα της Μαχαιριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Μία ημέρα αργότερα, στις 11:30 το πρωί, ο σκηνοθέτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Με το The Cut ο Φατίχ Ακίν ολοκληρώνει την τριλογία του «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος»: Η Αγάπη ήταν το θέμα του στο Ποτέ μαζί, ο Θάνατος στο Η άκρη του ουρανού – τώρα θα δούμε την κινηματογραφική εκδοχή του «Διαβόλου», του Κακού στον άνθρωπο, του κακού που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν στους ανθρώπους.

Το 1915 στο Μαρντίν ο Αρμένιος Νάζαρετ αποχωρίζεται βίαια από την οικογένεια του όταν συλλαμβάνεται από την τουρκική αστυνομία και στέλνεται για καταναγκαστικά έργα στην έρημο. Χρόνια αργότερα ο Νάζαρετ, που έχει επιβιώσει της γενοκτονίας, μαθαίνει ότι οι δίδυμες κόρες του είναι ζωντανές κι αρχίζει να τις αναζητά. Ακολουθώντας τα ίχνη τους από τις ερήμους της Μεσοποταμίας μέχρι την Αβάνα και τη Βόρεια Ντακότα θα συναντήσει στο δρόμο του πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους – αγγέλους και διαβόλους με ανθρώπινη μορφή.

Με αφορμή την προβολή του The Cut στις αίθουσες το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει και τις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος». Το Ποτέ Μαζί θα προβληθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ Η Άκρη του Ουρανού θα προβληθεί την Τετάρτη στις 20:30.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αθήνας στις 5 Μαρτίου και της Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024