Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη δημοσιότητα άγνωστη βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ

Στη δημοσιότητα άγνωστη βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ

Μια νέα, αδημοσίευτη μέχρι πρότινος βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ βλέπει το φως της δημοσιότητας 23 χρόνια μετά τον θάνατο της γερμανίδας σταρ στο Παρίσι το 1992. Το υλικό της βιογραφίας με τίτλο «Μάρλεν: Η εικόνα μιας διάσημης συντρόφου» ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1984, ωστόσο αποφασίστηκε να μην δημοσιευθεί τουλάχιστον μέχρι τον θάνατό της.

Μια νέα, αδημοσίευτη μέχρι πρότινος βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ βλέπει το φως της δημοσιότητας 23 χρόνια μετά τον θάνατο της γερμανίδας σταρ στο Παρίσι το 1992.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξή της έκανε ο Ούλριχ Βάιντσιρλ, πρώην συνεργάτης της εφημερίδας Die Welt και βιογράφος του συγγραφέα Αλφρεντ Πόλγκαρ, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον της Ντίτριχ και διάσημος κριτικός θεάτρου των εφημερίδων Weltbuhne και Tage-Βuch, ο Πόλγκαρ κρατούσε σημειώσεις για τη ζωή της ηθοποιού – με τη σύμφωνη γνώμη της – προκειμένου μελλοντικά να κυκλοφορήσει μια βιογραφία της.

Αυτά συνέβησαν από το 1933 έως το 1938, οπότε ως Εβραίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Βερολίνο και να γυρίσει στην πατρίδα του, τη Βιέννη.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Βάιντσιρλ, το υλικό της βιογραφίας με τίτλο «Μάρλεν: Η εικόνα μιας διάσημης συντρόφου» ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1984.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος μαζί με τον γερμανό κριτικό λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ – Ρανίτσκι αποφάσισαν να μη δημοσιευθεί τουλάχιστον μέχρι τον θάνατο της Ντίτριχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024