Την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχασε στην τελευταία ειδική του Ράλλυ Σουηδίας ο A. Mikkelsen.

O Σουηδός οδηγός της Volkswagen Motorsport βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης την Παρασκευή, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των S. Οgier J. Latvala στην ένατη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νίκης μπήκε και ο T. Neuville, τερματίζοντας με το αξιόμαχο Hyundai i20 WRC το βράδυ του Σαββάτου στην πρώτη θέση του αγώνα.

Ο S. Ogier, φυσικά, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Κερδίζοντας τις δύο από τις τρεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής έφτασε, μετά και το μοιραίο λάθος του A. Mikkelsen, στην κατάκτηση της δεύτερης συνεχής νίκης του στο φετινό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, επικρατώντας στην powerstage του Ράλλυ Σουηδίας, ο Αλσατός πρόσθεσε στο ενεργητικό τρεις επιπλέον βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο T. Neuville με τον A. Mikkelsen να τερματίζει τελικά τρίτος.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Εσθονός O. Tanak με Ford Fiesta RS WRC και ο Αυστραλός P. Hayden με Hyundai i20 WRC.

Τα λάθη στην πρώτη και τη δεύτερη ημέρα του αγώνα δεν επέτρεψαν στον J. Latvala να διεκδικήσει μια θέση εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, ενώ άτυχος στάθηκε ο R. Kubica, αντιμετωπίζοντας από πολύ νωρίς προβλήματα με το διαφορικό του Ford Fiesta RS WRC.

Μετά τη δεύτερη νίκη του, o S. Ogier έφτασε τους 50 βαθμούς, με τους T. Neuville και A. Mikkelsen να ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν 30 βαθμούς.

1 Sebastien Ogier Volkswagen 2h55m30.5s
2 Thierry Neuville Hyundai 6.4s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen 39.8s
4 Ott Tanak Ford 2m26.0s
5 Hayden Paddon Hyundai 3m31.5s
6 Elfyn Evans Ford 3m53.0s
7 Kris Meeke Citroen 4m05.8s
8 Martin Prokop Ford 4m26.0s
9 Yuriy Protasov Ford 5m32.2s
10 Mads Ostberg Citroen 6m50.9s

auto.in.gr