Μαθητές μένουν νηστικοί λόγω καθυστέρησης στο διαγωνισμό τροφίμων
Παιδιά αδύναμων οικογενειών μένουν νηστικά στα σχολεία, επειδή καθυστερεί ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο αδυνατεί να ετοιμάζει φαγητό για τους μαθητές. Από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία γίνεται με χορηγίες, και έτσι προετοιμάζονται μόνο 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ οι προμήθειες δεν φτάνουν για τα σχολεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Παιδιά αδύναμων οικογενειών μένουν νηστικά στα σχολεία, επειδή καθυστερεί ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο αδυνατεί να ετοιμάζει φαγητό για τους μαθητές. Από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία γίνεται με χορηγίες, και έτσι προετοιμάζονται μόνο 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ οι προμήθειες δεν φτάνουν για τα σχολεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο διεθνής διαγωνισμός – με προϋπολογισμό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ – θα εξασφαλίσει 10.500 μερίδες φαγητού καθημερινά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και τα συσσίτια του δήμου, τα οποία τώρα πραγματοποιούνται με catering. Η διαδικασία είναι μπλοκαρισμένη εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Δημήτρης Μαριόλης από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», κατήγγειλαν νέα περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών σε σχολεία. «Καλούμαστε να διδάξουμε παιδιά που πεινάνε», είπαν, αναφέροντας τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός παιδιού που είχε να φάει δύο μέρες.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι η καθυστέρηση του διαγωνισμού οφείλεται σε γραφειοκρατικά προσκόμματα τα οποία θα ξεπεραστούν ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπρούλιας, σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση».
Την περασμένη σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε διάφορα σχολεία, ενώ φέτος τα αιτήματα αυξήθηκαν ατά 600.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί στο Ίλιον
- Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται τη Δευτέρα η ψηφοφορία
- Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια – Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα, νεκρός ο οδηγός
- Πηγή Δεβετζή: «Ο Χριστός ήταν δίπλα μου» λέει η Ολυμπιονίκης για το τροχαίο ατύχημα που είχε
- Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-2: Σπουδαία νίκη και τετράδα για τους «αετούς»
- Θεσσαλία: Μνήμες Daniel με χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να καλύπτονται από νερό