Τετ -α- τετ Δραγασάκη με μεγαλοεπενδυτές
Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται από τραπεζικούς κύκλους η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού κεφαλαίου Fairfax, βασικού μετόχου της Eurobank.
Τι είπε ο αντιπρόεδρος; Ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει μεν τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους στις τράπεζες, αλλά με τρόπο που δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων και ότι εφόσον γίνουν αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και όπου υπάρχουν ιδιωτικές μετοχές θα ληφθούν υπόψη.
Αυτό δεν αποκλείει να γίνουν σταδιακά ορισμένες αντικαταστάσεις προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, τόνιζαν χθες τραπεζικές πηγές, όλη αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο, γιατί προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Οι ίδιες πηγές τοποθετούσαν τις αλλαγές μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, τουλάχιστον.
Ειρήνη Χρυσολωρά
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται


