Νουί: Ικανές οι ελληνικές τράπεζες να ξεπεράσουν την αναταραχή
Στην ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να «επιβιώσουν» από την τρέχουσα αναταραχή αναφέρθηκε χθες η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Στην ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να «επιβιώσουν» από την τρέχουσα αναταραχή αναφέρθηκε χθες η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Όπως τόνισε οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών αλλά είναι ισχυρές. Σύμφωνα με την Νουί έχει γίνει πολύ καλή δουλειά για την ισχυροποίηση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά, καθώς υπάρχει μία κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η κανονική δήλωσε η κ. Νουί, προσθέτοντας ότι πρέπει να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους.
«Οι τράπεζες θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση όπως ξεπέρασαν και τις προηγούμενες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι εκροές καταθέσεων από τις αρχές Δεκεμβρίου αγγίζουν τα 14 δισ. ευρώ, από τα οποία 11 δισ. ευρώ είναι εκροές του Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο σοκ από το Ηράκλειο: Άνδρας πιάνει κεφαλοκλείδωμα την πρώην σύντροφό του και τη σέρνει στο πάτωμα
- Η απουσία του Ιράν από τη Μπιενάλε και η γεωπολιτική της τέχνης
- Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νέο προπονητικό κέντρο – Πού θα κατασκευαστεί
- Yποπτο κρούσμα χανταϊού εντοπίστηκε την Ισπανία – 32χρονη γυναίκα υποβάλλεται σε εξετάσεις
- Σακελλαρίδης: Η συζήτηση για το 2015, το καλύτερο δώρο στη ΝΔ – Να μειωθεί η έμμεση φορολογία και να φορολογηθούν οι πλούσιοι
- Άρης Betsson: Η συνάντηση με τον Τσους Μπουένο και η προοπτική της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα
