Fitch: Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έως 15 Μαΐου, αλλιώς υποβάθμιση
Προθεσμία ως τις 15 Μαΐου για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές δίνει η Fitch στην ελληνική κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Η «απειλή» αυτή της Fitch ακολουθεί τη χθεσινή κίνηση της Standard & Poor's να θέσει την Ελλάδα σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης και των προειδοποιήσεων της Moody's.
Προθεσμία ως τις 15 Μαΐου για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές δίνει η Fitch στην ελληνική κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Η «απειλή» αυτή της Fitch ακολουθεί τη χθεσινή κίνηση της Standard & Poor’s να θέσει την Ελλάδα σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης και των προειδοποιήσεων της Moody’s.
«Εάν μέχρι την επόμενη αξιολόγησή μας στις 15 Μαΐου δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις αυτές ή φανεί ότι καταρρέουν, φυσικά αυτό μπορεί να πυροδοτήσει μια υποβάθμιση» δήλωσε ο Douglas Renwick, επικεφαλής αξιολόγησης του οίκου για τα κράτη της δυτικής Ευρώπης σε τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα.
«Στον αντίποδα, αν καταλήξουμε σε συμφωνία με περισσότερη χρηματοδότηση και στήριξη, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη για επιβεβαίωση της αξιολόγησης» πρόσθεσε.
Η Fitch αξιολογεί την Eλλάδα με «Β» και στις 16 Ιανουαρίου αναθεώρησε τις προοπτικές (outlook) σε αρνητικό από σταθερό.
Ο οίκος, ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, παρακολουθεί στενά και τις ελληνικές τράπεζες, στις αξιολογήσεις των οποίων ενδέχεται να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις αν συνεχιστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Όπως τονίστηκε, η πολιτική αβεβαιότητα αυξάνει τους κινδύνους ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»


