Χάρης Θεοχάρης: Απαραίτητη η μείωση των φόρων
Απαραίτητη θεωρεί τη μείωση των φορολογικών βαρών ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας πως η αποδοτικότητα της φορολογικής διοίκησης θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Αναφερόμενος στις προκλήσεις της επομένης των εκλογών επισημαίνει πως θα χρειασθεί μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία για την υπέρβαση των προκλήσεων και ότι θα απαιτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Απαραίτητη θεωρεί τη μείωση των φορολογικών βαρών ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας πως η αποδοτικότητα της φορολογικής διοίκησης θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος.
Μιλώντας στο in.gr εκφράζει την ελπίδα το κομματικό κράτος να σταματήσει να στοιχειώνει τη Δημόσια Διοίκηση και υπογραμμίζει πως η αύξηση της αποτελεσματικότητας του κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις θα λειτουργήσει τελικά υπέρ των φτωχών εισοδηματικά στρωμάτων.
Ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συντάσσεται με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή μεγάλου πλούτου, ωστόσο αποσαφηνίζει πως η πάταξη της φοροαποφυγής απαιτεί χρόνο. «Δεν μπορούμε να μετράμε ποσά που δεν έχουμε και να τα ξοδεύουμε πριν τα αποκτήσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προκλήσεις της επομένης των εκλογών επισημαίνει πως θα χρειασθεί μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία για την υπέρβαση των προκλήσεων και ότι θα απαιτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Για το πώς αντιλαμβάνεται το Ποτάμι τις συμπράξεις με τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την πρώτη θέση στις εκλογές ο κ. Θεοχάρης απαντά με σαφήνεια:«Δεν διεκδικούμε να είμαστε ρυθμιστές. Διεκδικούμε να φέρουμε τη σοβαρότητα στο τραπέζι. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με την επιπολαιότητα και με την αναξιοπιστία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν

