Με πτώση 1,90% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών βραχυχρονίων κερδών, μετά την έντονη ανοδική κίνηση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 9,68%.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών βραχυχρονίων κερδών, μετά την έντονη ανοδική κίνηση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 9,68%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 819,55 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,90%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 77,57 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,92%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+2,76%), της ΕΥΔΑΠ(+1,77%), του ΟΠΑΠ (+1,73%) του ΟΤΕ (+1,35%) και της Jumbo (+0,22%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-6,87%), του ΟΛΠ (-6,34%), της Crivalia Properties (-6,08%), της Coca Cola HBC (-5,58%), της MIG (-5,43%), της ΔΕΗ (-5,27%), της ΜΕΤΚΑ (-4,22%), των ΕΛΠΕ (-4,00%), της Πειραιώς (-3,69%) και της Τιτάν (-3,15%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,39%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,35%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-5,65%), των Τροφίμων (-5,53%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-4,08%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,18%).
Ανοδικά κινήθηκαν 41 μετοχές, 65 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μύλοι Λούλη +27,72%, Alpha Αστικά Ακίνητα +17,56%, Centric Συμμετοχών +11,11%, Attica Συμμετοχών+10,66% και ΓΕΚΕ +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Lavipharm -19,71%, ΒΙΣ -9,96%, Ελτράκ-9,76% Εβροφάρμα -9,70% και ΕΛΒΕ -9,44%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια


