Γαλλία: Σταμάτησε η προώθηση του «Soumission» μετά το μακελειό
Ο γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ διέκοψε την προώθηση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Soumission», για το οποίο αντιμετωπίζει επικρίσεις για ισλαμοφοβία, μετά το μακελειό στο
Charlie Hebdo, που οδήγησε στο θάνατο 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ο στενός του φίλος Μπερνάρ Μαρί.
Ο γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ διέκοψε την προώθηση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Soumission», για το οποίο αντιμετωπίζει επικρίσεις για ισλαμοφοβία, μετά το μακελειό στο
Charlie Hebdo, που οδήγησε στο θάνατο 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ο στενός του φίλος Μπερνάρ Μαρί.
«Έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο του φίλου του Μπερνάρ Μαρί» δήλωσε ο ατζέντης του, Φρανσουά Σαμιουελσόν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Μπερνάρ Μαρί, γνωστός οικονομολόγος και μέτοχος του Charlie Hebdo έτρεφε βαθύ θαυμασμό για τον Μισέλ Ουελμπέκ, τον οποίο θεωρούσε λαμπρό αναλυτή του φιλελευθερισμού, και του είχε αφιερώσει το βιβλίο του «Ουελμπέκ οικονομολόγος» (Houellebecq economiste) που εκδόθηκε τον περασμένο χρόνο.
Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που κυκλοφόρησε την ημέρα της επίθεσης την Τετάρτη, φιλοξενεί σκίτσο του Μισέλ Ουελμπέκ και πολλές σελίδες είναι αφιερωμένες στο νέο του βιβλίο, στο οποίο ο συγγραφέας φαντάζεται μία Γαλλία που κυβερνάται από ένα μουσουλμανικό κόμμα το 2022.
Το μυθιστόρημα, που χαρακτηρίσθηκε από «εξαιρετικό» έως «ανεύθυνο», έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων και κατηγορίες για τροφοδότηση της ισλαμοφοβίας και της αύξησης της δύναμης του Εθνικού Μετώπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
- Έτσι το στρες μπορεί να διαλύσει τη σχέση
- Υπερτουρισμός: Οι πόλεις που «πνίγονται» από τουρίστες – Η θέση της Αθήνας και το μεγάλο δίλημμα
- Big Tech: Γιατί οι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο την Google από την Meta
- Έληξε η προθεσμία των 60 ημερών για τον πόλεμο στο Ιράν – Ο Λευκός Οίκος σπεύδει για έγκριση του Κογκρέσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442