Αίγυπτος: Νεκροί δύο αστυνομικοί έξω από εκκλησία κοπτών
Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς εν ώρα υπηρεσίας έξω από μια εκκλησία κοπτών σε πόλη νότια του Καΐρου.
Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς εν ώρα υπηρεσίας έξω από μια εκκλησία κοπτών σε πόλη νότια του Καΐρου.
Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επί τόπου αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς από άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο ιστότοπος της αιγυπτιακής εφημερίδας αλ Άχραμ επίσης μετέδωσε την είδηση για το περιστατικό.
Τα Χριστούγεννα για τους Κόπτες γιορτάζονται αύριο Τετάρτη και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες.
Οι κόπτες αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.
Μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, κάποιες εκκλησίες και περιουσίες χριστιανών πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν στη νότια Αίγυπτο, όπου ζουν πολλοί κόπτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Nestle διευρύνει τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος
- Γιατί ανεβαίνουν ξανά χρυσός και ασήμι – Τι κρύβεται πίσω από την νευρικότητα των αγορών
- Bild: Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 36χρονο ελεγκτή τρένου
- Μια νύχτα μόνο: Οργή και παγίδες
- Τραμπ: Σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθεί η ποινή του δράστη της απόπειρας δολοφονίας του
- Την ενεργοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης ζητάει Δήμαρχος για τις σοβαρές ζημιές στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών
