Δραματική αύξηση των βιασμών στο Νέο Δελχί το 2014
Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο το 2014, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αύξηση του ποσοστού βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.
Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο το 2014, ανακοίνωσε η αστυνομία, στοιχείο που αποδεικνύει το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των περιστατικών βίας που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Ινδίας.
Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατέγραψε 2.069 υποθέσεις βιασμού στην πόλη από τον Ιανουάριο του 2014 ώς τις 15 Δεκεμβρίου, έναντι 1.571 την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 31,6%, δήλωσε ο διοικητής της, Μπιμ Σεν Μπάσι, στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.
Το Νέο Δελχί αποκαλείται «η πρωτεύουσα των βιασμών» μετά τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας σε λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012, υπόθεση που είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη χώρα και οδήγησε τις Αρχές να σκληρύνουν τους νόμους που αφορούν τη σεξουαλική βία.
Η δημοσιοποίηση των στατιστικών αυτών στοιχείων συμπίπτει με την απόφαση της ινδικής δικαιοσύνης να παραταθεί κατά τρεις ημέρες η κράτηση ενός οδηγού ταξί της υπηρεσίας Uber, ο οποίος φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο αυτοκίνητό του, στις 5 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η αύξηση του ποσοστού των βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.
«Καταγράφηκαν περισσότερα περιστατικά, διότι οι γυναίκες μάς εμπιστεύονται περισσότερο» σχολίασε ο Μπάσι, παρ’ όλο που παραδέχθηκε ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Μένει να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας και της αστυνομίας, ώστε τα εγκλήματα (κατά των γυναικών) να καταγγέλλονται και να καταγράφονται» πρόσθεσε.
Ο Μπάσι επισήμανε ότι στα γραφεία υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, που έχουν δημιουργηθεί στα αστυνομικά τμήματα, καταγράφηκαν περισσότερες από 36.000 καταγγελίες για άλλα αδικήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ