O Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής F. Alonso πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό μεταγραφικό στόχο της Mercedes AMG Petronas για το 2016, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του L. Hamilton δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

«Δεν υπάρχει βιασύνη, θα το συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαι αισιόδοξος, προτεραιότητα αποτελεί να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους σημερινούς οδηγούς. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο F. Alonso θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή εναλλακτική, με τον V. Bottas να ακολουθεί».

«Ο Alonso αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο σε όποιο μονοθέσιο και αν βρίσκεται. Αν έχει ένα μονοθέσιο ικανό να τον φέρει στην έκτη θέση, τότε θα τερματίσει τρίτος», δήλωσε ο T. Wolff, επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Gazzeta de lo sport.

O Γερμανός επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει την ομάδα της Williams ως τον ισχυρότερο αντίπαλο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, χωρίς βέβαια να θεωρεί απίθανη την ανάκαμψη των Red Bull και Ferrari.

auto.in.gr