Τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τις καθιερωμένες ετήσιες ευχές για την Πρωτοχρονιά δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Τις καθιερωμένες ετήσιες ευχές για την Πρωτοχρονιά δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στον κ. Παπούλια ευχήθηκαν επίσης, μέλη της κυβέρνησης, θεσμικοί παράγοντες, η ηγεσία και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Στο μήνυμά του, ο κ. Παπούλιας ζήτησε εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα.
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο Πρόεδρος τόνισε: «Είναι η τελευταία φορά που απευθύνομαι προς εσάς ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ήταν μια στιγμή δικαιολογημένης συλλογικής αισιοδοξίας, το τέλος μιας δύσκολης περιόδου στη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκε σκληρά η ελληνική κοινωνία και ένα κομμάτι της, κυριολεκτικά, εξοντώθηκε. Είμαστε όμως ακόμη σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, επειδή υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση.
» Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη χρονιά: Πολλά θα γίνουν που μας αφορούν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Η παρουσία της χώρας μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή, με λαϊκή αποδοχή και ευρύτατη διακομματική υποστήριξη. Οφείλουμε, όμως, να τη διαφυλάξουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα