H Ρωσία χαρακτηρίζει «επικίνδυνη για την Ευρώπη» ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προστέθηκε στη σειρά των ρώσων αξιωματούχων που εκφράζουν με σκληρούς τόνους τις τελευταίες ημέρες την αντίδραση της Μόσχας στην κίνηση προσέγγισης Κιέβου και ΝΑΤΟ: Ένταξη της Ουκρανίας θα ήταν «επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ. H Μόσχα χαρακτήρισε «προκλητική» την προσπάθεια, λέγοντας πως υποκινείται από τη Δύση για να βαθύνει τη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προστέθηκε στη σειρά των ρώσων αξιωματούχων που εκφράζουν με σκληρούς τόνους τις τελευταίες ημέρες την αντίδραση της Μόσχας στην κίνηση προσέγγισης Κιέβου και ΝΑΤΟ: Ένταξη της Ουκρανίας θα ήταν «επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ.
H Μόσχα χαρακτήρισε «προκλητική» την προσπάθεια, λέγοντας πως υποκινείται από τη Δύση για να βαθύνει τη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας.
Τις προηγούμενες ημέρες, το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε για τερματισμό του καθεστώτος «αδέσμευτης χώρας» -κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ- προκαλώντας την οργή της Μόσχας.
«Υπάρχουν μερικές δυτικές χώρες που θέλουν να διατηρηθεί η κρίση στην Ουκρανία και να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» είπε την Πέμπτη ο Σ.Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Και μόνο η ιδέα της προσπάθειας της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό, επειδή δεν υπάρχει ενότητα για το ζήτημα, είναι επικίνδυνη και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος ΥΠΕΞ.
Μεταξύ των ρώσων αξιωματούχων που είχαν εκφράσει ενδιάμεσα τη ρωσική δυσφορία για την κίνηση του Κιέβου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ είχε πει ότι ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επέφερε ανεπανόρθωτη διακοπή των σχέσεων της Μόσχας με τη Συμμαχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Διπλάσιος από τις εκτιμήσεις o πραγματικός αριθμός ασθενών με μακροχρόνιο Covid – Τι έδειξε μελέτη με AI
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και Roland Garros
- Αντζελίνα Τζολί: Ο γιος της Νοξ έβαψε πορτοκαλί τα μαλλιά του
- Alter Ego Media Opens Next Phase of Growth Strategy
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι του Λεκανοπεδίου – Πού παρατηρούνται οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις
- «Το μέλλον του Σορτς και το… ντόμινο με Μοντέρο, Φρανσίσκο»
