Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ΜμΕ
Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Με τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 149 εκατ. ευρώ.
Πρόσθετη πίστωση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.
Με τη νέα πρόσθετη χρηματοδότηση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 149 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα κατευθυνθούν άμεσα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Με την πρόσθετη αυτή πίστωση, προστίθεται, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης εντός του Δεκεμβρίου περίπου 350 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων.
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε επενδύσεις αγοράς παγίων, εξοπλισμού, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό κλπ.
Αναλυτικά:
- Στον κλάδο των υπηρεσιών ύψους 20.000-100.000
- Στον τομέα της Μεταποίησης ύψους 30.000-300.000
- Στον τομέα του Τουρισμού ύψους 20.000-300.000
Το ποσοστό ενίσχυσής τους διαφέρει ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της επιχείρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχολεία: Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης στα Πειραματικά, Πρότυπα και Ωνάσεια
- Ρόντο για Αντετοκούνμπο: «Γι’ αυτό είναι εκνευρισμένος…»
- Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η αλαζονεία έχει χτυπήσει κόκκινο
- Ε.Ε: Επείγουσα συνεδρίαση μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς σε συμμάχους και φόβοι για διάσπαση του ΝΑΤΟ
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός

