Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όουεν Ουίλσον: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος

Όουεν Ουίλσον: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος

Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σύγχρονης αμερικάνικης κωμωδίας. Ο Όουεν Ουίλσον έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες, ενώ είναι στενός συνεργάτης και φίλος του υπέροχου Ουές Άντερσον. Σε συνέντευξή του με αφορμή το Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ, η οποία δημοσιεύεται αποκλειστικά στο in.gr, o Όουεν Ουίλσον μιλά για τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, για τη συνεργασία του με τον Άντερσον και τον Μπεν Στίλερ και αποκαλύπτει ποια ιστορική προσωπικότητα θα ήθελε να γνωρίσει.

Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σύγχρονης αμερικάνικης κωμωδίας. Ο Όουεν Ουίλσον έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες, ανάμεσά τους στα: Zoolander, Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Marley and Me, ενώ είναι στενός συνεργάτης και φίλος του υπέροχου Ουές Άντερσον.

Σε συνέντευξή του με αφορμή το Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ, η οποία στην Ελλάδα δημοσιεύεται αποκλειστικά στο in.gr, o Όουεν Ουίλσον μιλά για τον Ρόμπιν Ουίλιαμς και για το ποια ιστορική προσωπικότητα θα ήθελε να γνωρίσει.

  • Μπορείτε να μας μιλήσετε για τον χαρακτήρα σας στην ταινία «Μια Νύχτα στο Μουσείο», τον Τζεντεντάια και τη σχέση του με τον Οκτάβιο;

Ερμηνεύω τον Τζεντεντάια, τον μικροσκοπικό καουμπόη που εκτίθεται στα διοράματα του μουσείου. Ο Στιβ (Κούγκαν) ερμηνεύει τον ρωμαίο στρατιώτη που ήταν ο αντίπαλός μου στην πρώτη ταινία. Μετά από αυτό αναπτύξαμε μια απρόθυμη φιλία. Αυτή τη φορά έχουμε το δικό μας buddy movie -δεν έχουμε σκηνές με κανέναν άλλο. Κανείς άλλος δεν είναι καν παρών στις σκηνές μας, εξαιτίας του τρόπου που πρέπει να γυριστούν. Είμαστε και οι δύο μινιατούρες (πέντε εκατοστά ύψος), οπότε απαιτείται πολύ πράσινη οθόνη. Είμαστε στον δικό μας μικρόκοσμο.

  • Υπάρχουν πολλοί συναρπαστικοί χαρακτήρες στην ταινία. Υπάρχει μία ιστορική προσωπικότητα που θα θέλατε να γνωρίσετε;

Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πιστεύω ότι θα τα πήγαινα πολύ καλά μαζί του.

  • Έχετε συνεργαστεί με τον Μπεν Στίλερ περίπου 11 φορές. Πρέπει να σας αρέσει πολύ να δουλεύετε μαζί.

Είναι μόνο 11 φορές; Νομίζω ότι είναι 11 ταινίες, αλλά μου φαίνονται πολύ περισσότερες (γέλια). Αισθάνομαι σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 20 φορές με όλα τα σίκουελ. Νομίζω ότι η συνεργασία μας είναι καλή, επειδή είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την αίσθηση χιούμορ μας. Βρίσκουμε τα ίδια πράγματα αστεία, ή όχι αστεία, πράγμα που μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικό.

  • Πρέπει να είναι διασκεδαστικό για εσάς που είστε πατέρας να δουλεύετε σε αυτή την οικογενειακή κωμωδία.

Είναι. Ο Φορντ θα γίνει τεσσάρων τον Ιανουάριο, επομένως πιστεύω ότι θα το διασκεδάσει. Επισκέφθηκε τα γυρίσματα και ενθουσιάστηκε. Νομίζω ότι ενθουσιάστηκε περισσότερο που είδε την μαϊμού, παρά που είδε εμένα ντυμένο καουμπόη. Επίσης, ενθουσιάστηκε με τον Στιβ, επειδή ο Στιβ είχε σπαθί. Στον Φορντ αρέσουν τα όπλα (γέλια). Είναι απίστευτο πως είναι τα μικρά αγόρια. Αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος είναι τόσο χαοτικός και μετά βλέπεις τα μικρά αγόρια και για αυτά είναι ένας ασταμάτητος πόλεμος! Είναι σαν να έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό (γέλια). Τώρα, ο Φορντ έχει εμμονή με τα Χελωνονιτζάκια και κουβαλά παντού δύο σπαθιά. Ο Φιν (ο μικρότερος γιος μου) είναι λίγο μικρός για ταινίες. Δεν ξέρω εάν είναι έτοιμος για αυτή την ταινία, αλλά σε λίγα χρόνια θα είναι.

  • Η «Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ» αποδείχθηκε μία από τις τελευταίες ταινίες του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Δεν συνεργαστήκατε στις ταινίες, αλλά υποθέτω ότι περάσατε χρόνο μαζί…

Όπως είπα, ο Στιβ (Κούγκαν) και εγώ κάναμε πράγματα μαζί, οι δυο μας, οπότε ο Μπεν και ο Ρόμπιν και το υπόλοιπο καστ, οι κανονικού ύψους άνθρωποι, δεν ήταν μαζί μας. Αλλά πάντα έβαζαν τον Ρόμπιν και εμένα μαζί στις συνεντεύξεις και δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος από το να δίνει συνεντεύξεις. Ήξερες ότι ο Ρόμπιν θα σηκώσει το βάρος. Έχω δώσει ένα εκατομμύριο συνεντεύξεις. Όταν κάναμε με τον Ρόμπιν τις συνεντεύξεις για την πρώτη Νύχτα στο Μουσείο, ήταν η πρώτη φορά που οι κάμεραμεν χειροκρότησαν όταν τελειώσαμε. Και δεν χειροκροτούσαν εμένα! Χειροκροτούσαν γιατί ο Ρόμπιν έδινε απίστευτες, διαφορετικές απαντήσεις κάθε φορά και έκανε αυτά τα αστεία σκετσάκια για τα οποία ήταν γνωστός. Τον παρακολουθούσες και συνειδητοποιούσες ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου αυτού λειτουργούσε σε ένα διαφορετικό επίπεδο από των υπολοίπων. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω αυτές τις σπουδαίες αναμνήσεις, που το βίωσα αυτό από κοντά και που αισθάνθηκα την πραγματική ζεστασιά που εξέπεμπε ως άνθρωπος. Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος.

  • Ήταν φανταστικός ηθοποιός…

Ήταν υπέροχος. Ήμουν παιδί όταν παιζόταν η σειρά Μορκ και Μίντι και μια τρέλλα είχε καταλάβει τις ΗΠΑ με το «Νάνου, Νάνου» (σ.σ. τον χαιρετισμό του Μοργκ). Δεν υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να περάσουν από αυτό το σόου στο να κερδίσουν Όσκαρ για τον Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ. Και προκαλώ κάποιον να δει την Κυρία Ντάουτφαϊρ και να μην γελάσει. Και μόνο το ότι έκανε τη μετάβαση από την τηλεόραση στις ταινίες και έγινε τεράστιος κινηματογραφικός αστέρας είναι φανταστικό. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί απόδειξη του ταλέντου του. Ήταν πραγματικά ένας από τους σπουδαίους.

  • Εκτός από τον Μπεν Στίλερ έχετε γυρίσει πολλές ταινίες με τον Ουές Άντερσον. Τι είναι αυτό που κάνει τη συνεργασία σας τόσο καλή;

Με τον Ουές ήμασταν συγκάτοικοι στο πανεπιστήμιο και είμαστε οι καλύτεροι φίλοι εδώ και πολύ καιρό, επομένως μάς βγήκε φυσικά. Αλλά δεν πιστεύω ότι το να δουλεύεις με φίλους είναι μοναδικό. Συμβαίνει συχνά. Είναι κάτι φυσικό. Γίνεσαι φίλος με κάποιον και περνάς καλά δουλεύοντας μαζί του και αναζητάς ευκαιρίες για να το κάνεις όλο και πιο συχνά.

  • Ήσασταν αστείος; Η κωμωδία σάς ήρθε φυσικά;

Δεν ήμουν stand up κωμικός και σαν παιδί δεν μου πέρασε από το μυαλό να γίνω κωμικός. Στο σχολείο δεν ήμουν ο κλόουν της τάξης, αλλά έμπαινα σε μπελάδες και μερικές φορές έδινα γραφικές απαντήσεις σε βαρετές ερωτήσεις των δασκάλων που έκαναν τα άλλα παιδιά να γελούν και μερικές φορές έκαναν και τους δασκάλους να γελούν.

  • Γιατί νομίζετε ότι οι ταινίες «Μια Νύχτα στο Μουσείο» αρέσουν τόσο πολύ;

Μακάρι να ήξερα, γιατί τότε θα προσπαθούσα να το επαναλάβω. Δεν νομίζω ότι ήταν από την αρχή φανερό ότι το Μια Νύχτα στο Μουσείο θα ήταν τόσο δημοφιλές, αλλά για κάποιο λόγο ήταν. Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι οδήγησε σε μία αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για τα μουσεία -και για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αυτό είναι σπουδαίο και πιστεύω ότι οφείλεται στον Μπεν (Στιλερ) και τον Σον (Λέβι, τον σκηνοθέτη) και το πώς ο Σον καταφέρνει να αναμείξει το χιούμορ με κάτι πολύ συγκινητικό. Απλά έχει αυτό το άγγιγμα.

* Η ταινία Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 25 Δεκεμβρίου 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024