Μητσοτάκης: Να σκεφτούν καλά οι ανεξάρτητοι βουλευτές τι θα ψηφίσουν
Να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκάθαρο μήνυμα είχε στείλει την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τώρα «είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών». Στις 13:30 θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ.
Να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ξεκάθαρο μήνυμα είχε στείλει την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τώρα «είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών» και πως ο κόσμος «θα τιμωρήσει εκείνων που εκβιάζει πρόωρες εκλογές».
Όλες οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, το μεσημέρι (13:30) της Πέμπτης.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές «πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα», καθώς «το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».
Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του καθώς όπως είπε «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της ΝΔ που εκτιμά. Άρα εκτιμούμε τον κ.Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».
«Η εκλογή Δήμα σημαίνει επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου για την Ελλάδα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ο πρώην επίτροπος «προφανώς θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες».
«Η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας:
«Αν θέλουμε να παίζουμε στη super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
