Ένταση και επεισόδια στην Κρήτη στις συγκεντρώσεις για τον Αλέξη
Ένταση επικράτησε στο Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου, στο περιθώριο της κινητοποίησης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Mε ένταση και επεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών που φορούσαν κουκούλες και αστυνομικών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το συλλαλητήριο και η πορεία που οργανώθηκε στα Χανιά.
Ένταση επικράτησε στο Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου, στο περιθώριο της κινητοποίησης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έπεσαν καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την αστυνομία, ενώ μερίδα διαδηλωτών εκτόξευε πέτρες.
H ένταση μεταφέρθηκε έξω από το Δημαρχείο, όπου είναι σε εξέλιξη η κατάληψη, ενώ κάποιοι άναψαν φωτιές στο δρόμο.
Μια γυναίκα αισθάνθηκε δυσφορία από τα καπνογόνα και χρειάστηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Mε ένταση και επεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών που φορούσαν κουκούλες και αστυνομικών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το συλλαλητήριο στα Χανιά.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί αφού κατέστρεψαν δύο μηχανήματα ανάληψης χρημάτων τράπεζας στο κέντρο της πόλης, προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη της τράπεζας έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Άλλη ομάδα νεαρών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες προς το σημείο των αστυνομικών καθώς και βόμβες μολότωφ.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων ενώ ακολούθησε για λίγα λεπτά κλεφτοπόλεμος μεταξύ των νεαρών και των αστυνομικών.
Για περίπου μισή ώρα στο κέντρο των Χανίων επικράτησε αναστάτωση ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.
Η πυροσβεστική έσβησε τις μικρές εστίες φωτιάς που είχαν δημιουργηθεί στους κάδους των απορριμμάτων που είχαν παραδοθεί στις φλόγες.
Νωρίτερα πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγοράς στο κέντρο της πόλης και ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης
Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες φώναζαν και έγραφαν συνθήματα σε διάφορα σημεία της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρά Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης: Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους
- Γιατί ο Αταμάν «έκοψε» τον Μπόλντγουιν
- Μεγάλη Εικόνα: Φωτίζοντας τις αθέατες πλευρές της επικαιρότητας
- Βανδαλισμούς στον αύλειο χώρο του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου καταγγέλλει ο δήμος Χερσονήσου
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και απειλές
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA