Μέσα σε λέμβο προς τη Λαμπεντούζα ξεψύχησαν 18 μετανάστες
Τουλάχιστον 18 μετανάστες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια απόπειρας διάπλου της Μεσογείου από την Λιβύη προς την Ιταλία. Διασώθηκαν άλλοι 76. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και ο θάνατος είναι πιθανόν να προήλθε από αφυδάτωση και υποθερμία.
Τουλάχιστον 18 μετανάστες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια απόπειρας διάπλου της Μεσογείου από την Λιβύη προς την Ιταλία. Διασώθηκαν άλλοι 76.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και ο θάνατος είναι πιθανόν να προήλθε από αφυδάτωση και υποθερμία.
Τα πτώματα περισυνέλεξαν ταχύπλοα του ιταλικού λιμενικού με την βοήθεια του εμπορικού πλοίου Έτνα, ενώ 76 μετανάστες μεταφέρονται ζωντανοί στη Σικελία.
Είναι η πρώτη τραγική εξέλιξη από τότε που, πριν από πέντε εβδομάδες, η ανθρωπιστική επιχείρηση Μάρε Νόστρουμ αντικαταστάθηκε από την ευρωπαϊκή επιχείρηση φύλαξης των συνόρων και παροχής βοήθειας «Τρίτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δουδωνής: Η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική αδιαφορία απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου
- O Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν ανίχνευσε διαρροή ραδιενέργειας σε Νατάνζ – Ντιμόνα
- Τεράστιος Καραλής: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν (vids)
- «Αμετανόητος θύτης» – Η Ροζάνα Αρκέτ γράφει ανοιχτή επιστολή στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
- Ραφήνα: Εμπλοκή κάβου στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» – Ταλαιπωρία για 673 επιβάτες
- Τορούν 2026: Εξασφάλισε το ασημένιο και προσπαθεί για το χρυσό ο Καραλής!
