Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Με τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς να ξεχωρίζει, επτά ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Συνδυάζοντας ωραία εικόνα, μία ανθρώπινη ιστορία και ένα κοινωνικό μήνυμα, ο Λόουτς με το Jimmy's Hall κάνει άλλη μία σπουδαία ταινία.

Με τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς να ξεχωρίζει, επτά ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Συνδυάζοντας ωραία εικόνα, μία ανθρώπινη ιστορία και ένα κοινωνικό μήνυμα, ο Λόουτς με το Jimmy’s Hall κάνει άλλη μία σπουδαία ταινία.

Jimmy’s Hall

(3/5)

Ο Τζίμι, ένας νεαρός κομμουνιστής, επιστρέφει μετά από χρόνια αυτοεξορίας στην Ιρλανδία από το εξωτερικό για να είναι κοντά στην ηλικιωμένη μητέρα του. Οι νέοι του χωριού του ζητούν να ανοίξει ξανά την αίθουσα ψυχαγωγίας που λειτουργούσε παλαιότερα. Ο Τζίμι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκκλησία (που θεωρεί ότι η αίθουσα ψυχαγωγίας διαφθείρει τα ήθη) και τους τοπικούς αξιωματούχους. Ο Κεν Λόουτς κάνει ακόμα μία πολιτική ταινία, χωρίς να ξεχνά τον ανθρώπινο παράγοντα. Εξαιρετικός ο Τζιμ Νόρτον στον ρόλο του ιερέα που αντιδρά στην δημιουργία της αίθουσας.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν:Μπάρι Γουόρντ, Σιμόν Κίρμπι, Φράνσις Μαγκί

Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

(2,5/5)

Είναι Αύγουστος του 1944. Οι Σύμμαχοι πλησιάζουν στο Παρίσι και οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να ανατινάξουν την πόλη, πριν οπισθοχωρήσουν. Το Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι δείχνει την διπλωματική προσπάθεια του σουηδού πρόξενου να πείσει τον γερμανό στρατηγό που διοικεί τις δυνάμεις στην πόλη να λυπηθεί την γαλλική πρωτεύουσα. Θεατρικής αισθητικής δράμα που καταφέρνει να δείξει με συναρπαστικό τρόπο τις διπλωματικές διεργασίες που καθορίζουν την ιστορία σε κρίσιμες στιγμές της.

Σκηνοθεσία:Φόλκερ Σλέντορφ
Πρωταγωνιστούν: Αντρέ Ντισολιέ, Νιλς Άρεστρουπ, Μπούργκαρτ Κλάουσνερ

Η Επέλαση των Βίκινγκ

(2,5/5)

Μία ομάδα εξόριστων Βίκινγκ φτάνει στη Σκωτία. Εκεί θα πιάσει αιχμάλωτη την κόρη ενός βασιλιά, σε μια προσπάθεια να ζητήσει λύτρα για να κερδίσει την ελευθερία της. Μία ομάδα άγριων πολεμιστών τους κυνηγούν και οι Βίκινγκ θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός μοναχού. Ενδιαφέρουσα επική ταινία, με ωραία κοστούμια και σκηνικά, κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, έστω για το διάστημα που διαρκεί.

Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Φα
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Νόρτον, Ματίας Μπάουερ, Τσάρλι Μέρφι

Από Έρωτα

(1,5/5)

Ο Αντώνης ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Νατάσα. Στη ζωή του μπαίνει ξανά ξαφνικά η Άννα, ο μεγάλος του έρωτας που είχε σώσει κάποτε από μία πυρκαγιά. Ενώ ο ίδιος χαίρεται που την ξαναβλέπει, την άποψή του δεν συμμερίζονται οι οικείοι του. Ο Θοδωρής Αθερίδης μεταφέρει στον κινηματογράφο το πρώτο του θεατρικό. Ενώ η θεατρική παράσταση ήταν μία δραματική ιστορία με μία ανατροπή για τις ερωτικές εμμονές, η ταινία προσπαθεί να είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα: κωμωδία, δράμα, κοινωνική και ρομαντική ιστορία. Τελικά, δύσκολα καταφέρνει να είναι κάποιο από όλα αυτά. Μία μάλλον αμήχανη προσέγγιση που γίνεται ακόμα πιο προβληματική από το γεγονός ότι η μεγάλη αποκάλυψη έρχεται πολύ νωρίς.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή

Οι σταθμοί του Σταυρού

Ένα νεαρό κορίτσι θέλει ο αδελφός του να μπορέσει να μιλήσει. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα άκρως θρησκευτικό και συντηρητικό περιβάλλον, αποφασίζει ότι θέλει να κάνει την υπέρτατη θυσία, προκειμένου ο αδελφός της να μπορέσει να μιλήσει. Η ταινία απέσπασε Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σκηνοθεσία: Ντίτριχ Μπρίγκεμαν
Πρωταγωνιστούν: Λέα βαν Άκεν, Φρανζίσκα Βάις, Φλόριαν Στέτερ

Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος Δίο

(2/5)

Όχι, το ορθογραφικό λάθος του τίτλου δεν είναι λάθος. Θέλει να δείξει πόσο ηλίθιοι είναι οι δύο ήρωες της ταινίας, τον Λόιντ και τον Χάρι που τους συναντάμε 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, το ίδιο αφελείς όπως τους αφήσαμε. Υπάρχουν στιγμές που η ταινία προκαλεί γέλιο. Αυτό οφείλεται όχι τόσο στο σενάριο των Πήτερ και Μπομπ Φαρέλι, αλλά κυρίως στις δύο προσωπικότητες που ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους της ταινίας: στον Τζιμ Κάρεϊ και τον Τζεφ Ντάνιελς.

Σκηνοθεσία: Πίτερ και Μπομπ Φαρέλι
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζεφ Ντάνιελς, Κάθλιν Τέρνερ

Κούμπα, Μία Ζέμπρα και Μισή

Ο Κούμπα νιώθει διαφορετικός από τις άλλες ζέμπρες γιατί γεννήθηκε ο μισός χωρίς ρίγες. Μετά τον θάνατο της μητέρας του αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις άλλες ζέμπρες και προσπαθεί να φτάσει σε μία μαγική λίμνη που θα τον κάνει να είναι φυσιολογικός.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024