Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League το οποίο διεκόπη και αποφάσισε: 1) την ακύρωση της απόφασης των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα και 2) την μείωση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών από τρεις σε δύο αγωνιστικές. Έτσι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα επαναληφθεί με τη μόνη εκκρεμότητα να έχει να κάνει με το αν το ματς θα γίνει από την αρχή ή θα συνεχιστεί από το 19ο λεπτό όπου και διεκόπη.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League το οποίο διεκόπη και αποφάσισε: 1) την ακύρωση της απόφασης των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα και 2) την μείωση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Έτσι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα επαναληφθεί με τη μόνη εκκρεμότητα να έχει να κάνει με το αν το ματς θα γίνει από την αρχή ή θα συνεχιστεί από το 19ο λεπτό όπου και διεκόπη. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν οπαδοί του Άρη στις εξέδρες.

Τα παραπάνω ζητήματα θα αποσαφηνιστούν τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ.

Οι αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ». Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αλλάζει και τα πράγματα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αφού ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το ματς στα χαρτιά και ο Άρης είχε μηδενιστεί:

Η βαθμολογία (7 αγώνες)

Ολυμπιακός 13β.
Παναθηναϊκός 12β. (σε έξι αγώνες)
Άρης 11β. (σε έξι αγώνες)
Νέα Κηφισιά 11β.
Ρέθυμνο 11β.
Απόλλων Πατρών 10β.
ΑΕΚ 10β.
Κόροιβος 10β.
Κολοσσός Ρόδου 10β.
ΠΑΟΚ 9β. (σε πέντε αγώνες)
Πανελευσινιακός 9β.
ΚΑΟΔ 9β.
Τρίκαλα 9β.
Πανιώνιος 8β.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr