Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Δέκα ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες από σήμερα, Πέμπτη, σε μία εβδομάδα με μάλλον αδιάφορες επιλογές. Ξεχωρίζει το Samba των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, του σκηνοθετικού διδύμου πίσω από τους Άθικτους.

Δέκα ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες από σήμερα, Πέμπτη, σε μία εβδομάδα με μάλλον αδιάφορες επιλογές. Ξεχωρίζει το Samba των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, του σκηνοθετικού διδύμου πίσω από τους Άθικτους.

Samba

(3/5)

Ο Σαμπά είναι ένας νεαρός μετανάστης από τη Σενεγάλη που ζει παράνομα στη Γαλλία. Όταν η αίτηση για άδεια παραμονής δεν γίνεται δεκτή, θα κληθεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο ίδιος, όμως, θα μείνει εδώ υπό τον συνεχή φόβο να τον πιάσουν και να τον απελάσουν άμεσα. Παράλληλα, έρχεται κοντά με την Αλίς, μία παράξενη εργαζόμενη σε ένα γραφείο που βοηθά πρόσφυγες. Οι Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό των «Άθικτων», επιστρέφουν με μία ιστορία με πιο δραματικές προεκτάσεις. Χρησιμοποιούν και πάλι τα κλισέ υπέρ τους και φτιάχνουν μία ταινία τρυφερή, αστεία και αισιόδοξη. Παρά τα «σφάλματά» του, το Samba έχει μεγάλη καρδιά.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακας
Πρωταγωνιστούν:Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ταχάρ Ραχίμ, Ίζια Ιζλαν

Η Έκρηξη

(3/5)

Η Μαρία είναι μία γυναίκα λίγο πάνω από 30. Παρά τα όνειρα που είχε στη ζωή της βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέη, έναν σύζυγο απών και τρία παιδιά. Η «έκρηξη» δεν θα αργήσει να γίνει. Ο Σύλλας Τζουμέρκας είναι περισσότερο συγκεκριμένος στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και το Blast, παρά τις σεναριακές του αμηχανίες, επιδεικνύει εξαιρετικό σκηνοθετικό ταλέντο. Η παράλληλη παράθεση σκηνών από το παρελθόν και το παρόν της ηρωίδας στο τέλος της ταινίας δείχνουν ότι σαν σκηνοθέτης έχει πολλά να δώσει.

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου

Αφεντικά για Σκότωμα 2

(2,5/5)

Το σίκουελ της πρώτης ταινίας, στην οποία τρεις κακόμοιροι ήρωες προσπαθούσαν να σκοτώσουν τα μισητά αφεντικά τους. Εκείνη η ταινία υπήρξε έκπληξη και η δεύτερη κινείται στα ίδια χνάρια. Αυτή τη φορά οι Ντέιλ, Νικ και Κερτ αποφασίζουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Όταν, όμως, ο επενδυτής τους τούς εξαπατά αφήνοντάς τους με τεράστια χρέη, αποφασίζουν να απαγάγουν τον γιο του. Με εξαιρετικούς ηθοποιούς στους δεύτερους ρόλους (από τον Κέβιν Σπέισι που επιστρέφει στον Κρίστοφ Βαλτς), η ταινία προκαλεί γέλιο, κυρίως στις σκηνές που τα αστεία δεν περιστρέφονται γύρω από το σεξ. Αν και οφείλουμε να παραδεχτούμε την Τζένιφερ Άνιστον να ξεστομίζει πράγματα που θα έκαναν οποιαδήποτε άλλη ηθοποιό να είχε κοκκινίσει.

Σκηνοθεσία: Σον Άντερς
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Κρίστοφερ Βαλτς, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ

Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης

(1,5/5)

Οι αγαπημένοι πιγκουίνοι από το σύμπαν της Μαδαγασκάρης αποκτούν δική τους ταινία. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι ούτε αρκετά ενδιαφέρουσα, ούτε αρκετά πρωτότυπη για να κρατήσει το κοινό. Τα παιδιά μάλλον θα την ευχαριστηθούν, αλλά σε μία περίοδο που υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές σε κινούμενα σχέδια, αυτή η επίδειξη υπερβολικής «γλυκύτητας» είναι μάλλον αχρείαστη.

Τα Θαύματα

Η Τζελσομίνα ζει με τους γονείς της και τις τρεις αδελφές της σε ένα αγρόκτημα. Ο αυστηρός πατέρας τις κρατάει μακριά από τον κόσμο και προκρίνει τη σχέση με τη φύση. Μέχρι που έρχεται ο νεαρός Μάρτιν, ενώ παράλληλα στην περιοχή ξεκινούν τα γυρίσματα ενός τηλεπαιχνιδιού. Η ταινία της Αλίτσε Ρορβάχερ προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
Πρωταγωνιστούν: Άλμπα Ρορβάχερ, Μόνικα Μπελούτσι

Ouija

Μία νεαρή θα χάσει τη ζωή της όταν θα παραβεί τους κανόνες του Ουίτζα (ενός πίνακα με τον οποίο καλεί κανείς πνεύματα). Η φίλη της δυσκολεύεται να αποδεχτεί την αλήθεια και αποφασίζει να βρει την λύση, καλώντας και άλλους να συμμετέχουν στο κάλεσμα πνευμάτων μέσω του πίνακα.

Σκηνοθεσία: Στάιλς Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Σμιθ, Άνα Κότο

Επίσης προβάλλονται οι ταινίες: Drive Hard, Promahos (ταινία μυθοπλασίας βασισμένη στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα) και το ντοκιμαντέρ Palikari: Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου.

Από τις 2 Δεκεμβρίου θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Electra του Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024