Εξεταστική για την υπόθεση Luxleaks ζητά ο Παπαδημούλης
Ειδική εξεταστική επιτροπή για τη φοροαποφυγή, με αφορμή το σκάνδαλο Luxleaks ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες της Κομισιόν και άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η πιθανή παραβίαση του Δικαίου της Ένωσης.
Άμεση συγκρότηση ειδικής εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Luxleaks ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε ομιλία του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης του φαινομένου της φοροδιαφυγής και νομιμοφανούς φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών, μέσω ενδο-ομιλικών συναλλαγών και ευνοϊκών φορολογικών συμφωνιών.
Ζήτησε να εξεταστούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου
LuxLeaks, τυχόν πολιτικές ευθύνες της Κομισιόν και άλλων οργάνων της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ενδεχόμενες παραλείψεις στην άσκηση των καθηκόντων
τους, αλλά και η πιθανή παραβίαση του Δικαίου της Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 76 ευρωβουλευτές – από ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστές – κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την υπόθεση Luxleaks.
Η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βυθισμένες σκηνές», η κακοκαιρία Byron πνίγει τη Γάζα – Νεκρός 21χρονος που ήταν υπό ισραηλινή κράτηση
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20-4: Μια ακόμη άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους»
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Η Μπαλάντα της Σεξουαλικής Εξάρτησης: Η ωμή, τρυφερή ματιά της Ναν Γκόλντιν ξαναζωντανεύει στο Λονδίνο
- Κατοικίδια: Η Κομισιόν ανοίγει φάκελο κατά της Ελλάδας για παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς
- Νέος τραυματισμός στον Ολυμπιακό: Ένα μήνα εκτός δράσης ο Γουόρντ

