Σκάφος του πορτογαλικού ναυτικού περισυνέλεξε πλοιάριο με 210 μετανάστες
Ξύλινο σκάφος που μετέφερε 210 μετανάστες και έπλεε υπό κακές καιρικές ανοικτά της Λιβύης εντόπισε σκάφος του πορτογαλικού ναυτικού, που περιπολούσε στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής επιχείρησης «Τρίτων». Οι μετανάστες, διάφορων εθνικοτήτων, μεταφέρθηκαν στην Ιταλία.
Ξύλινο σκάφος που μετέφερε 210 μετανάστες και έπλεε υπό κακές καιρικές ανοικτά της Λιβύης εντόπισε σκάφος του πορτογαλικού ναυτικού, που περιπολούσε στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής επιχείρησης «Τρίτων». Οι μετανάστες, διάφορων εθνικοτήτων, μεταφέρθηκαν στην Ιταλία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Πορτογαλίας ανέφερε πως αποτράπηξε «νέα ναυτική τραγωδία».
Το πορτογαλικό πλοίο περιπολούσε περίπου 40 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Λιβύης, όταν εντόπισε το βράδυ της Παρασκευής 201 μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ιταλία πάνω σε μια αυτοσχέδια βάρκα.
«Επέβαιναν σε μια ξύλινη βάρκα και οι βρέθηκαν σε κίνδυνο εξαιτίας των κακών συνθηκών στη θάλασσα», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Πορτογαλίας. Οι μετανάστες, «διαφόρων εθνικοτήτων θα πρέπει να φτάσουν τη νύχτα στην Ιταλία» συμπλήρωσε.
Η ευρωπαϊκή επιχείρηση Τρίτων, υπό ιταλική διοίκηση και τον συντονισμό της Frontex, του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς για την επιτήρηση των συνόρων, ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου τις περιπολίες στη Μεσόγειο με στόχο την περισυλλογή μεταναστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι


