«Εκρήξεις τζιχάντ παντού» ζητά ο χαλίφης από τους οπαδούς του
Κάλεσμα τους οπαδούς του να «προκαλέσουν εκρήξεις τζιχάντ παντού» απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ αποτυγχάνουν. Ο επικεφαλής της πολυεθνικής δύναμης που πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80.000 καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες για να «τελειώσουν» το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.
Κάλεσμα τους οπαδούς του να «προκαλέσουν εκρήξεις τζιχάντ παντού» απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία αποτυγχάνουν.
Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας: «Είναι το κεφάλι του φιδιού» είπε και ζήτησε από τους οπαδούς του να επιτεθούν.
H ομιλία του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους μεταδόθηκε από sites που ελέγχονται από το δίκτυό του. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του υλικού.
Διαφορετική άποψη έχει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, λέγοντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις επιχειρήσεις της συμμαχίας, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν.
«Θα υπάρξουν και αποτυχίες. Αλλά βλέπουμε μια σταθερή και βιώσιμη πρόοδο» εξήγησε.
Παράλληλα, ο επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων, στρατηγός Ντέμπσεϊ, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80.000 επαρκώς εκπαιδευμένοι στρατιώτες για την ανακατάληψη των εδαφών που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με ολλανδική υπηκοότητα, διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Βαγδάτη.
«Ο Αμπού Αμπντάλα αλ Χολάντι» πραγματοποίησε την επίθεση πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, διευκρίνισε η τρομοκρατική οργάνωση, σε μια ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σήμερα σε έναν ιστότοπο.
Σκοτώθηκαν συνολικά 11 πρόσωπα και τραυματίστηκαν άλλα 23.
Συλλήψεις Γάλλων ισλαμιστών στο Μαρόκο
Στο Μαρόκο, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε 4 Γάλλους που φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Μαρακές και στην πόλη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442