Στο νησί με τη σιδερένια καρδιά
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);
Σελίδες: 136
Διαστάσεις: 13,9×20,3 εκ.
Μπορεί από μια απρόσμενη ανατροπή της καθημερινότητάς μας να βγει κάτι καλό;
Ο Σταμάτης, μαθητής της E΄ τάξης του Δημοτικού, ακολουθεί τη μητέρα του, διορισμένη φιλόλογο, στο κυκλαδονήσι της Σερίφου.
Κι αν έκανε αρχικά την «καρδιά του πέτρα», πολλά θα συμβούν που θα τον κάνουν ν’ αγαπήσει «το νησί με τη σιδερένια καρδιά».
Στο νέο του ξεκίνημα θα τον ακολουθήσει κι ο «Σερίφιος βάτραχος», ένα νόμισμα από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, που μετά από αιώνες νοσταλγίας θα γυρίσει στον τόπο που τον γέννησε.
Από την πολύβουη τσιμεντούπολη στο ήρεμο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.
Αρχή της ιστορίας και πάμε…
H Αντώνια Βιταλιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, με κυκλαδίτικη καταγωγή. Αγάπησε τη θάλασσα περισσότερο από τη στεριά και νοσταλγεί ακόμα τα παιδικά της καλοκαίρια στο νησί. Όταν ήταν παιδί, ήθελε να γίνει νηπιαγωγός, μετά δασκάλα και τελικά σπούδασε Φιλολογία. Σε μια στροφή του δρόμου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Διερευνώντας τα επαγγελματικά στερεότυπα στη σύγχρονη Παιδική Λογοτεχνία, γνώρισε τον χώρο αυτό και τον αγάπησε. Έγινε μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και προσπάθησε να περάσει από τη Θεωρία στην Πράξη ακολουθώντας τα μονοπάτια της γραφής. Σε αυτή την πορεία είχε δασκάλους στα Σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου τους ξεχωριστούς Χρήστο Μπουλώτη και Αργυρώ Μαντόγλου. Το 2011 πήρε μέρος στον Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έλαβε Τιμητική Διάκριση για το παιδικό της μυθιστόρημα Τα ξυπνήματα του Κάφκα. Το 2013 Το νησί με τη σιδερένια καρδιά απέσπασε το πρώτο βραβείο Ταξιδιωτικού Μυθιστορήματος στον Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Είναι μητέρα τριών παιδιών και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.
| Εκδόσεις Μίνωας | |
| Αντώνια Βιταλιώτου |
- Γυναίκες στη φυλακή λόγω φτώχειας
- MME Ισπανίας: «Θέμα ωρών η απόλυση του Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Ελ Νίνιο: Ξηρασίες, πυρκαγιές, πλημμύρες – Η επιστροφή του πυροδοτεί φόβους για την κλιματική κρίση
- «Ωρολογιακή βόμβα» αυξημένης αβεβαιότητας στις αγορές – Φόβοι για νέα εκτίναξη του πετρελαίου από Δευτέρα
- Σέρρες: Σοβαρό τροχαίο στον Λευκώνα – Μάχη για τη ζωή δίνει 28χρονος
- «Τα κεφάλια… μέσα» – Η κρίση «φρενάρει» τα σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
