Το Δημόσιο άντλησε 1,138 δισ. ευρώ μέσω 6μηνων εντόκων
Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα Τετάρτη 1,138 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2% αμετάβλητη από την προηγούμενη έκδοση του Οκτωβρίου. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,09, από 2,67 στην προηγούμενη διάθεση.
Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα Τετάρτη 1,138 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2% αμετάβλητη από την προηγούμενη έκδοση του Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,833 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,09 φορές, από 2,67 στην προηγούμενη διάθεση.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers). Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ
- Μόνο ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου του Μπαρτζώκα – «Είναι πάντα έτσι εδώ; Τέλεια» (vid)
- Πάτρα: «Να μην υπάρξει ποτέ ξανά παιδί που θα βιώσει τέτοια φρίκη» λέει η Διοικήτρια στο Καραμανδάνειο για το βρέφος
- Νίκολιτς: «Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αυτό που δικαιούσαι»
- Σέρρες: Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στα Ίβηρα – Κάηκαν έντεκα πρόβατα
- Μελόνι: Η αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, δεν είναι ταμπού