Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ κλείνουν λόγω λήξης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ
Διακόπτει τη λειτουργία του την Τετάρτη το πρόγραμμα Streetwork του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται λήγει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχισή του. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί τον Ιανουάριο και σε δύο ακόμα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.
Διακόπτει τη λειτουργία του την Τετάρτη το πρόγραμμα Streetwork του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται λήγει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχισή του. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί τον Ιανουάριο και σε δύο ακόμα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.
«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στο δρόμο 1200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις αρχές Ιανουαρίου κλείνουν και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού λόγω λήξης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
«Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους» επισήμανε ο κ. Αγγελίδης.
Πρόσθεσε ότι στα τρία προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, «η διοίκηση κωφεύει», και δήλωσαν αποφασισμένοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: Εκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει ο Κόστα στον Χέρτσογκ
- Αργεντινή: Η κυβέρνηση Μιλέι χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό
- Ιράν: Είναι «προς το συμφέρον» της G7 να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Ρούμπιο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Απευθείας αναθέσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ
- Eurogroup: Στο επίκεντρο οι αγορές ενέργειας και τα μέτρα πολιτικής – Ζητούμενο ο προσεκτικός σχεδιασμός
- Γιορτή σήμερα 27 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

