Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για τις πλημμύρες
Τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία για όλους τους δήμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της περιφέρειας, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ.Γαβρίλης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση των προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία για όλους τους δήμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της περιφέρειας, έδωσε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση των προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ο Γ. Γαβρίλης είπε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα στην Παλαιά Κοκκινιά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος του ΟΛΠ.
Οι δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη -με ταυτόχρονη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αγωγών της περιοχής- στον Κηφισό και κάτω από την οδό Θηβών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση, για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι σε αυτές.
Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες, είπε ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο.
«Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις» τόνισε ο κ. Μώραλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ


