Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλάπηκε από το Νταχάου η κυνική επιγραφή «η εργασία απελευθερώνει»

Κλάπηκε από το Νταχάου η κυνική επιγραφή «η εργασία απελευθερώνει»

Άγνωστοι έκλεψαν από το Νταχάου σιδερένια πόρτα ύψους σχεδόν δύο μέτρων με την επιγραφή «η εργασία απελευθερώνει», που βρισκόταν μέσα στους χώρους του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Το στρατόπεδο, έξω από το Μόναχο, φυλασσόταν από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας αλλά είχε αποφασιστεί να μην τοποθετηθούν βιντεοκάμερες. Οι δράστες αναζητούνται και η αστυνομία δεν εκφράζει εκτιμήσεις για τα κίνητρά τους.

Άγνωστοι έκλεψαν από το Νταχάου σιδερένια πόρτα ύψους σχεδόν δύο μέτρων με την επιγραφή «η εργασία απελευθερώνει», που βρισκόταν μέσα στους χώρους του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Οι δράστες αναζητούνται και η αστυνομία δεν εκφράζει εκτιμήσεις για τα κίνητρά τους.

H κλοπή έγινε τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής και έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα. Οι δράστες, που είχε χρειαστεί να περάσουν ήδη μία είσοδο στους χώρους του στρατοπέδου, αφαίρεσαν την πόρτα και την μετέφεραν πιθανότατα με κάποιο όχημα.

Έρευνα στην γύρω περιοχή για την πόρτα αποδείχθηκε άκαρπη. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε στην παρούσα φάση να κάνει εκτιμήσεις για το εάν πρόκειται για νεοναζί ή «συλλέκτες» ιστορικών αντικειμένων.

Το στρατόπεδο, έξω από το Μόναχο, φυλασσόταν από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας αλλά είχε αποφασιστεί να μην τοποθετηθούν βιντεοκάμερες καθώς «δεν είχε θεωρηθεί ότι υπήρχε κίνδυνος», όπως ανέφερε η διευθύντρια της διαχείρισης του μνημείου.

«Προφανώς, αυτή η απόφαση θα πρέπει να αναθεωρηθεί» είπε η διευθύντρια, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ανάλογη κλοπή είχε γίνει και το 2009, με στόχο την πιο διάσημη επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει» από τους χώρους του Άουσβιτς. Τελικά, η επιγραφή είχε βρεθεί και είχε συλληφθεί για την υπόθεση ένας Σουηδός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024