Μια εβδομάδα μετά τις σχετικές φήμες, ο γερμανικός όμιλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για την απόκτηση του 25% της ιταλικής φίρμας μοτοσικλετών MV Agusta, από την Mercedes-AMG.

Προς το παρόν, οι Γερμανοί δεν αποκαλύπτουν το τίμημα της απόκτησης μεριδίου στην ιταλική φίρμα, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές αναμένεται να ανέλθει σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο της, «μακροπρόθεσμης» όπως την χαρακτηρίζουν, συμφωνίας τους οι Mercedes-AMG και MV Agusta θα συνεργαστούν, αρχικά, σε επίπεδο πωλήσεων και marketing.

H συμφωνία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της, ενώ προς το παρόν, προβλέπει, την τοποθέτηση ενός μέλους της Mercedes-AMG στο Δ.Σ της ιταλικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω προοπτικές της συμφωνίας, ενδεικτική είναι η δήλωση με την οποία ο Tobias Moers επικεφαλής της Mercedes-AMG, καλωσόρισε το νέο «συνεργάτη»: «Στην MV Agusta βρήκαμε τον τέλειο «δίτροχο» συνεργάτη για την Mercedes-AMG ο οποίος θα μας εξασφαλίσει την είσοδο σε ένα κόσμο με περισσότερους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων».

Ο επικεφαλής της MV Agusta, Giovanni Castiglionni, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η Mercedes-AMG θα βοηθήσει την MV Agusta να αναπτυχθεί περαιτέρω και ταχύτερα. Η μοναδικότητα της MV Agusta, παράλληλα, αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της Mercedes-AMG στον κόσμο των υψηλών επιδόσεων».

auto.in.gr