Στο 8,17% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Νευρικότητα και ρευστοποιήσεις ομολόγων επικρατούν στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται νέα υποχώρηση των τιμών και άνοδος των αποδόσεων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου το μεσημέρι κυμαινόταν στο 8,17% από 7,55% που είχε κλείσει χθες. Το spread (περιθώριο) με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο έχει διευρυνθεί στις 730 μονάδες βάσης, από 667 μονάδες βάσης στο άνοιγμα των συναλλαγών.
Νευρικότητα και ρευστοποιήσεις ομολόγων επικρατούν σήμερα Πέμπτη στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται νέα υποχώρηση των τιμών και άνοδος των αποδόσεων.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις 1.15 το μεσημέρι κυμαινόταν στο 8,17% από 7,55% που είχε κλείσει χθες στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ).
Το spread (περιθώριο) με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο έχει διευρυνθεί στις 730 μονάδες βάσης, από 667 μονάδες βάσης στο άνοιγμα των συναλλαγών.
Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα υπόλοιπα ομόλογα με την απόδοση του τριετούς να έχει φθάσει το 6,85% από 6,11% που ήταν χθες, και του 5ετούς στο 6,99% από 6,56% αντιστοίχως.
Ανοδικά, αλλά με πιο ήπια τάση, κινούνται επίσης και τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
- Ο δεκάλογος του νέου κληρονομικού δικαίου – Τι ισχύει, τι αλλάζει
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου
- Ο Νορβηγός, Έσκας, σφυρίζει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο
- HELLO! – Έρχεται την Τετάρτη με μια σπάνια συνέντευξη της Μιμής Ντενίση
- Ιταλία: Αναστέλλει την αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ

