H αντίδραση στον Έμπολα «βάσει δεδομένων, κι όχι φόβου», λέει ο Ομπάμα
Διπλωματικούς τόνους κράτησε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει δύο πολιτείες σε βάρος ιατρικού προσωπικού που επιστρέφει από χώρες που βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του ιού Έμπολα. Χωρίς να επικρίνει ευθέως τα μέτρα, είπε πως η αντίδραση πρέπει «να βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα κι όχι στον φόβο», σημειώνοντας ότι το ιατρικό προσωπικό που παίρνει μέρος στη μάχη αξίζει «επαίνους και υποστήριξη».
Διπλωματικούς τόνους κράτησε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει δύο πολιτείες σε βάρος ιατρικού προσωπικού που επιστρέφει από χώρες που βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του ιού Έμπολα.
Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας σε μέλη ιατρικών αποστολών που επιστρέφουν από τη δυτική Αφρική.
Χωρίς να επικρίνει ευθέως τα μέτρα, είπε πως η αντίδραση πρέπει «να βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα κι όχι στον φόβο», σημειώνοντας ότι το ιατρικό προσωπικό που παίρνει μέρος στη μάχη αξίζει «επαίνους και υποστήριξη».
«Επιτελούν το έργο του Θεού στην Αφρική, και το κάνουν για είμαστε εμείς ασφαλείς» είπε, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν πίσω από τη μάχη εναντίον του ιού».
Oι δύο πολιτείες έχουν παρουσιάσει αυστηρότερο πλαίσιο ασφαλείας για μέλη ιατρικών αποστολών που έχουν βρεθεί στην δυτική Αφρική, το οποίο ξεπερνά σε αυστηρότητα τα ομοσπονδιακά μέτρα ασφάλειας. Τα μέλη θα τίθενται σε καραντίνα, η οποία θα μπορεί να «εκτίεται» και κατ’ οίκον.
Τέσσερις άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος ήταν ένας λιβεριανός επισκέπτης στο Τέξας, ο οποίος πέθανε. Ο ιός μεταδόθηκε σε δύο νοσηλεύτριες που τον φρόντισαν, οι οποίες θεραπεύθηκαν. Ο τέταρτος είναι ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ, ο οποίος διαγνώσθηκε με Έμπολα μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Νοσηλεύεται σε απομόνωση και η κατάστασή του, αν και ελαφρά βελτιωμένη, παραμένει σοβαρή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live Streaming: Ζάμπια – Μαρόκο
- Συμμαχία ανταγωνιστών στους ημιαγωγούς – H Nvidia επενδύει για τη σωτηρία της Intel
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ και Νετανιάχου συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο – «Πρέπει να αφοπλίσουμε τη Χαμάς», απειλές στο Ιράν
