Με στελέχη του ΚΚ Κούβας συναντήθηκε ο Δ.Κουτσούμπας
Με επίσκεψη στη Λατινοαμερικανική Σχολή Ιατρικής (Escuela Latinoamericanica de Medicina) συνεχίστηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κούβα η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Με επίσκεψη στη Λατινοαμερικανική Σχολή Ιατρικής (Escuela Latinoamericanica de Medicina) συνεχίστηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κούβα η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, «η Λατινοαμερικανική Σχολή Ιατρικής βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Αβάνα και εκπαιδεύει εντελώς δωρεάν φοιτητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, τους οποίους επιλέγουν οι χώρες προέλευσής τους. Αυτή την περίοδο η Σχολή έχει πάνω από 3.000 φοιτητές από 85 χώρες (από Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία).
»Η λειτουργία της υλοποιεί πρόγραμμα της Κούβας που δημιουργήθηκε το 1998, μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν δύο κυκλώνες στην Κεντρική Αμερική και έχει ως στόχο «να εκπαιδεύσει γιατρούς, επιστήμονες υψηλού επιπέδου, με αναπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
»Η μόνη δέσμευση που θέτει η Κούβα είναι οι γιατροί να επιστρέψουν στις χώρες τους και να βοηθήσουν τους λαούς τους».
Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Οσκαρ Μαρίνες Κορντοβές, αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντώνης Ψαρόπουλος για Τέμπη: Τη Δευτέρα περιμένω από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
- Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε ξανά εκτός 12άδας τον Χολμς
- Ιωάννινα: Πέθανε ο αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο
- «Τεράστιο διακύβευμα»: Πώς ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κλονίσει την παγκόσμια οικονομία
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο

