Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ). Οι ιθύνοντες της εταιρείας επανέλαβαν το ενδιαφέρον της ΕΑΒ για συμμετοχή της, με την ανάληψη έργου, σε συγκεκριμένα προγράμματα του ευρωπαϊκού οργανισμού.
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ).
Ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Παπακώστας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΑΒ ενημέρωσαν το κλιμάκιο για τις προτεραιότητες της εταιρείας, με έμφαση τις μακροχρόνιες συνεργασίες με την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και τις δυνατότητες της στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ιθύνοντες της εταιρείας επανέλαβαν το ενδιαφέρον της ΕΑΒ για συμμετοχή της, με την ανάληψη έργου, σε συγκεκριμένα προγράμματα του ευρωπαϊκού οργανισμού, σε τομείς όπως:
- η ανάπτυξη τεχνολογιών σχετιζόμενων με προηγμένα υλικά,
- η ανάπτυξη και κατασκευή αεροδιαστημικών δομών και
- η ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων δορυφόρων, συμπεριλαμβανομένων και των μη επανδρωμένων αυτόνομων συστημάτων.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τη γαλλική και τη γερμανική αντιπροσωπεία, καθώς και μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δύο χωρών που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και την κατασκευή δορυφόρων.
Βασική αποστολή του ΕΟΔ είναι η υποστήριξη χρηματοδοτούμενων δράσεων για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Ευρώπης στον τομέα του διαστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χολαργός: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονου μαθητή σε σχολείο – Αμέλεια και καθυστερήσεις καταγγέλλουν οι γονείς του
- Επεισόδια στην Αλβανία: «Με χτύπησε στην καρωτίδα, έχασα τις αισθήσεις μου» λέει ο Έλληνας ομογενής
- ΣΥΡΙΖΑ για Μάριο Οικονόμου: Τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος του
- Πόλεμος στο Ιράν: Η Κύπρος ανησυχεί για τη χρήση των βρετανικών βάσεων, αν κάνει κυβέρνηση ο Φάρατζ
- Ο Τομ Χόλαντ σκέφτεται ήδη το μέλλον του Spider-Man
- Συλλυπητήρια για τον Μάριο Οικονόμου από ΕΠΟ και Super League
