Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην Κοινοτική Οδηγία για το ΕΣΠΑ
Αλλαγή της κοινοτικής Οδηγίας που "μοιράζει" τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ζητούν οι ξενοδόχοι. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Οδηγία ουσιαστικά αποκλείει από τις επιδοτήσεις τις επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων.
Κυβερνητική παρέμβαση για να αλλάξει η κοινοτική Οδηγία που αφορά τη διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στον τουρισμό, ζητούν οι ξενοδόχοι.
Πρόκειται για Οδηγία που αφορά τη διάθεση 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικές υποδομές, μέσα στην επόμενη επταετία. Η οδηγία θέτει περιορισμούς που σχετίζονται με την περιοχή δραστηριοποίησης, το μέγεθος των επιχειρήσεων, τον αριθμό απασχολούμενων και τον συνολικό τζίρο.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, ουσιαστικά αποκλείονται από τις επιδοτήσεις οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί από
επιχειρήσεις που δεν πληρούν τους προαναφερθέντες όρους, αναμένεται να
παραμείνουν ανεφάρμοστα.
Το θέμα τέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Αναμένουμε σύντομα την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την Οδηγία», είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε τα προβλήματα και τόνισε πως «γίνονται συντονισμένες ενέργειες για να ξεπεραστούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις
- Δανία: Επικρατεί η συμμαχία της κεντροαριστεράς, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία
- Ιταλία: Δύο παραιτήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη σκιά του αρνητικού αποτελέσματος στο δημοψήφισμα
- Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί από τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους