Πέθανε ο φιλόσοφος Τζοβάνι Ρεάλε, διάσημος μελετητής του Πλάτωνα
Ο διεθνούς φήμης φιλόσοφος και καθηγητής Τζοβάνι Ρεάλε, εκ των σημαντικότερων μελετητών της αρχαίας σκέψης, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη στην κατοικία του στην επαρχία Βαρέζε της βόρειας Ιταλίας. Ο πιο γνωστός σύγχρονος Ιταλός πλατωνικός άφησε κληρονομιά ένα μνημειώδες φιλοσοφικό έργο για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία.
Ο διεθνούς φήμης φιλόσοφος και καθηγητής Τζοβάνι Ρεάλε, εκ των σημαντικότερων μελετητών της αρχαίας σκέψης, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη στην κατοικία του στην επαρχία Βαρέζε της βόρειας Ιταλίας. Αφησε κληρονομιά ένα μνημειώδες φιλοσοφικό έργο για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία.
Ο θάνατος του πιο γνωστού σύγχρονου Ιταλού μελετητή της πλατωνικής σκέψης ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό του οίκο La Scuola, ο οποίος και είχε αναλάβει την έκδοση του διάσημου εγχειριδίου φιλοσοφίας που διδάσκεται στα ιταλικά λύκεια.
Ο Τζοβάνι Ρεάλε ήταν ομότιμος καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, όπου δίδασκε επί μακρόν ιστορία της αρχαίας φιλοσοφίας και ίδρυσε το Κέντρο Έρευνας Μεταφυσικής.
Από το 2005 δίδασκε στη νέα Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, όπου και εγκαινίασε το Διεθνές Κέντρο Μελέτης για τον Πλάτωνα και τις ρίζες της πλατωνικής σκέψης και του δυτικού πολιτισμού.
Συγγραφέας ενός μνημειώδους έργου για την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία, ο Τζοβάνι Ρεάλε αφιερώθηκε στη μελέτη της προσωκρατικής φιλοσοφίας, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σενέκα και του Πλωτίνου με την έκδοση του έργου Ιστορία της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Φιλοσοφίας (Bompiani, 2004) που αριθμεί δέκα τόμους.
Τα πολυάριθμα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
