300.000 νέα «λουκέτα» προβλέπει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο
300.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Ο αριθμός θα ανεβάσει το σύνολο στο μισό εκατομμύριο, αφού ήδη τα λουκέτα φτάνουν τις 200.000. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας προαναγγέλλει ειδική μέριμνα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Νέα λουκέτα στην αγορά προβλέπει για το επόμενο διάστημα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ανέφεραν στον υπουργό Ανάπτυξης, με τον οποίο συναντήθηκαν, ότι εκτιμάται πως θα κλείσουν 300.000 επιχειρήσεις ενώ ήδη έχουν βάλει λουκέτο άλλες 200.000.
Ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια, με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε ανοικτός σε εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αναπληρωθούν τα χαμένα έσοδα των επιμελητηρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
